Ad Hoeymans

Uit B&G Wiki
Versie door Bvspall (overleg | bijdragen) op 31 mei 2011 om 08:55
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ad Hoeymans in Herodes (1973)

NaamAd Hoeymans
GeborenRotterdam, 21 oktober 1934
GestorvenOnbekend, 22 maart 2011
FunctiesActeur, stemacteur
Bekend vanRikkel Nikkel, Floris, Vliegtuig in gevaar, Dubbelleven, Ons goed recht, Medisch Centrum West, Goede tijden slechte tijden, Oppassen!!!, Goudkust, Het woeden der gehele wereld
Periode actief1959 - 2006
GalleryGallery

Ad Hoeymans in de media
Oeuvre Ad Hoeymans

Ad Hoeymans heeft in zijn carrière als acteur in veel verschillende producties gespeeld. Over het algemeen speelt hij vaak bijrollen maar in 1959 heeft hij de hoofdrol in De pruikenmaker en de prins. In de jaren '60 acteert hij veel in eenmalige televisiespelen maar hij vervult ook rollen in langer lopende series. Zo speelt hij Barend van Hackfort in Floris en in Rikkel Nikkel is hij prins Richard. In het kinderprogramma Vrouwtje Bezemsteel is hij als verschillende karakters te zien.

Eind jaren '80 speelt Hoeymans dokter Berghof in Medisch Centrum West. Van 1988 tot 1993 is hij betrokken bij allerlei verwikkelingen binnen de ziekenhuismuren. Daarnaast heeft hij rolletjes gespeeld in de verschillende soaps die er op de Nederlandse buis te zien zijn en zijn geweest (Goudkust, Goede tijden slechte tijden en Onderweg naar morgen). En ook acteert hij in de komedies Ha, die Pa!, Het zonnetje in huis en Oppassen!!!.

Af en toe treedt hij op als stemacteur. Zo is hij ondere andere te horen in het sprookje Doornroosje en de tekenfilm Ovide en zijn vriendjes.

In het nieuwe millenium verschijnt hij minder op het scherm. In Westenwind, Goede tijden slechte tijden en Het woeden der gehele wereld is hij dan nog te zien.

Op 22 maart 2011 overlijdt hij aan ouderdom. Zijn gezondheid gaat de jaren voor zijn dood langzaam achteruit.