Voetbalwedstrijd Suriname - Rode Ster (Tsjechoslowakije)

Uit B&G Wiki
Versie door Goswinvd (overleg | bijdragen) op 10 mei 2010 om 14:37 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 1961 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=Voetbalwedstrijd%20Suriname%20Rode...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode1961
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genresportprogramma
Decennia1960-1969
Lengte8'15
Mediumfilm

Voetbalwedstrijd Suriname - Rode SterTsjechoslowakije titel.jpg Voetbalwedstrijd Suriname - Rode SterTsjechoslowakije.jpg

Beschrijving

Het Surinaams voetbalelftal neemt het in 1961 op tegen het sterk geachte Rode Ster uit Tsjecho-Slowakije. Dankzij veel geklungel achterin bij de Oost-Europeanen winnen de Surinamers met 4-3. Het Surinaamse publiek leeft hartstochtelijk mee met het team. Elke kleine kans of simpele verdedigende actie krijgt een ovationeel applaus. De sportverslaggever spreekt van “de meest sensationele uitslag van de laatste jaren”. Het Surinaams voetbalelftal weet zich moeilijk te kwalificeren voor een WK voetbal. In 1938 mag de kolonie van Nederland meedoen aan de kwalificatieronde voor het wereldkampioenschap in Frankrijk. Maar Suriname trekt zich uiteindelijk terug.


Makers

R.V.D.S.