Advies...train je vaardigheden

Uit B&G Wiki
Periode2006
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreReportage
Decennia2000-2009
Lengte24'20"
MediumTelevisie
Externe infoofficiële site

Titel shot


Beschrijving

Advies… train je vaardigheden is een televisieprogramma waarin Ad Aarts de trainer is die gedurende de vierdelige serie aan de slag gaat met de sociale vaardigheden van drie kandidaten. Elke kandidaat heeft zijn eigen vaardigheden die deze persoon beter ontwikkeld zou willen zien. In het programma komen bekenden van de kandidaten aan het woord, zij geven de kijker een beeld van de betreffende kandidaat. Daarnaast confronteert Ad Aarts de kandidaten met hun eigen gedrag. Waarop zij aan het werk gaan met hun vaardigheden, in de hoop deze te verbeteren. Ze ondergaan een speciaal opgesteld trainingsprogramma en voeren een onvoorbereide opdracht uit, die beoordeeld wordt door hun trainer.


Makers

Trainer Ad Aarts

Projectmanager Jan Kooiman

Regie Jan Meints

Productie Hanny Tempert

Redactie Yvette de Groot

Camera Bruce Amende, Martijn de Vré

Geluid Marzouk Magouz, Wendel Nooren, Ryan Paulis

Montage Pieter Vonck

Teleac.

Achtergrondinformatie

De serie bestaat eigenlijk uit 5 afleveringen. Echter, de vijfde aflevering is slechts een bonus en is uitsluitend via het themakanaal Nederland-e uitgezonden. In die aflevering reflecteren de kandidaten op hun opgedane ervaring.

Voor het programma is gebruik gemaakt van verschillende locaties, te weten het eiland Pampus, een tjalk en Volendam. Dit is een interessant aspect van het programma omdat deze locaties een functie hebben binnen het trainingsprogramma van de drie kandidaten.

Advies… Train je vaardigheden komt voort uit een samenwerking tussen de Openbare Bibliotheken, De Volksuniversiteiten, de RVU en Teleac. Het is een onderdeel van het project De ondernemende houding.