Afbeeldingen in de Beeld en Geluidwiki

Uit B&G Wiki

Licentie afbeeldingen in de Beeld en Geluidwiki

Een groot aantal foto’s uit de eigen collectie van Beeld en Geluid is in een lage resolutie (ongeveer 500 x 483 pixels) te vinden in de wiki. Deze foto’s zijn te gebruiken onder een Creative Commons-Naamsvermelding-Gelijk delen-licentie (CC BY-SA 3.0), de volledige lijst met foto's van de Wiki die onder deze licentie te gebruiken zijn kan hier worden ingezien. Alle andere foto's en afbeeldingen in de Beeld en Geluidwiki vallen niet onder de Creative Commons-Naamsvermelding-Gelijk delen-licentie.

Foto’s uit het archief van Beeld en Geluid in hoge resolutie zijn voor (commerciële)  publicatiedoeleinden onder vermelding van catalogus­ en fotonummer te bestellen via: info@beeldengeluid.nl

Over de afbeeldingen

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid bezit een brede, omvangrijke collectie fotografisch materiaal, twee miljoen negatieven en dia's van programma's uit het omroepverleden. De vele afbeeldingen in deze collectie vormen een belangrijke bron van informatie over programma's waarvan destijds geen beelden zijn bewaard of waarvan de beelden verloren zijn gegaan.

Deze collectie bevat onder meer foto's van beroemde televisieseries als Ja zuster, nee zuster en Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? en van legendarische shows als Voor de vuist weg en De Fred Haché show. Ook foto's van omroepsters, presentatoren, quizmasters en acteurs zijn in deze collectie te vinden.

De setfoto's zijn gemaakt voor promotiedoeleinden en om een decor of set weer op exact dezelfde wijze te kunnen opbouwen als bij de vorige opnamen. Want hoe ziet de keuken van Saartje uit de serie Swiebertje er ook al weer uit? En hoe gaat het eraan toe op de set van Goede tijden slechte tijden?