Anvers

Uit B&G Wiki
Periode2009
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreKorte film
Decennia2000-2009
Lengte40'00"
Mediumtelevisie


Beschrijving

Korte film van Martijn Maria Smits geproduceerd in het kader van One night stand. Evenals eerdere werken van Smits als Otzenrath en C'est déjà l'été heeft Anvers een sociaal-realistisch karakter. In Anvers wordt de onderste klasse van de Antwerpse bevolking genadeloos getoond. De schokkerige beelden, weinig dialoog en nauwelijks muziek geven de film een rauwe toon die perfect aansluit bij de instabiele situatie van de hoofdpersonages.

Getroffen door de economische crisis raakt Martin (Thomas Ryckewaert ) zijn baan kwijt, waardoor hij noodgedwongen met zijn vrouw Jasmijn (Daphné Verhelst) en zoontje bij zijn schoonouders intrekt. In het krappe appartement lopen de gemoederen vaak hoog op en is de spanning om te snijden. De relatie van Martin en Jasmijn balanceert op het randje. De twee besluiten een weekend er tussenuit te gaan om hun uitzichtloze situaitie voor even te ontlopen.

Cast

Martin - Thomas Ryckewaert

Jasmijn - Daphné Verhelst

Vader Jasmijn - Ron Cornet

Moeder Jasmijn - Katelijne Damen

Makers

Regie Martijn Maria Smits

Scenario Martijn Maria Smits

Eindredactie Martijn Maria Smits

Producent Marc Bary , Manon van Melick , Juri Keuter

Camera Gregg Telussa

NPS

Achtergrond

In 2009 wordt de korte film op het Nederlands Filmfestival getoond en voor deze presentatie ontvangt Martijn Maria Smits een Gouden Kalf.