Bart de Graaff

Uit B&G Wiki
Bart de Graaff in 1991

NaamBart de Graaff
GeborenHaarlem, 16 april 1967
GestorvenLeiden, 25 mei 2002
FunctiesPresentator, Programmamaker, Omroepbestuurder
Bekend vanB.O.O.S. BNN
Periode actief1986 - 2002
Werkt samen metMirjam de Graaff, Gerard Timmer

Bart de Graaff in de media
Oeuvre van Bart de Graaff

Bart de Graaff verschijnt voor het eerst op televisie in een reclamespotje voor koekjes van Bichoc. Op dat moment speelt hij al enkele jaren bij het Volkstheater van Beppie Nooy en bij de Amsterdamse Jeugdcomedie. Via een castingbureau, waar hij ingeschreven staat, komt hij aan de rol in het reclamespotje. Producent Rob de Boer ziet het spotje en is geïnteresseerd in De Graaff. Hij vraag Bart auditie te komen doen voor een kinderprogramma dat De grote meneer Kaktus show moet vervangen.

Als 21-jarige gaat hij het programma B.O.O.S. (Barts Omroep Organisatie Stichting) presenteren. Als gevolg van zijn nierziekte blijft De Graaff's groei achter waardoor hij eruit ziet als een tienjarige jongen. Eerst kan hij niet lopen en presenteert hij het programma vanachter een desk. Na een zware operatie en revalidatie (1989) kan dit wel weer en gaat hij zelf op reportage. Naast B.O.O.S. is De Graaff in die tijd ook op Super Channel te zien met Barts Own Official Show.

In 1994 gaat hij voor Veronica BNN (Barts News Network) presenteren. Hierin persifleert hij de Amerikaanse nieuwszender CNN. In 1997 richt hij onder dezelfde naam een publiek omroep op. De publieke omroep BNN (News Network met de B van Brutaal) richt zich op jongeren. Met voldoende leden krijgt het van de overheid toestemming om programma's te maken. Ongeveer één jaar later zendt BNN voor het eerst een televisieprogramma uit.

Op 25 mei 2002 overlijdt Bart de Graaff. De naam van BNN wordt omgedoopt tot Barts Neverending Network.