N.O.W. TV

Uit B&G Wiki
(Doorverwezen vanaf Big N.O.W. TV)
Periode1995-1998
Beschikbaar in archiefNiet beschikbaar
Genrejongerenprogramma
Decennia1990-1999
Lengte30'00"
MediumTelevisie


Beschrijving

Programma voor jongeren tussen de 12 en 20 jaar met muziek, jeugdseries en veel rubrieken. Presentator Danny Rook treedt op als manusje van alles. Hij geeft jongeren de gelegenheid lekker hun hart te luchten in de rubriek " De iri/factor", maar staat ook klaar met versiertrucs en maakt allerlei reportages. Maria Dolores staat hem bij in de rubriek over liefdesbrieven. Tussen de rubrieken zijn er jongerenseries te zien.

In 1996 verhuist het programma met Danny Rook naar Veronica (HMG). Hier is presenteert hij (en zijn alter ego Tilly) het programma daglijks. De weekendeditie van het programma genaamd Big N.O.W. TV wijkt af van de doordeweekse versie. De weekend editie is een rechtstreekse uitzending met gasten en reportages over allerlei onderwerpen voor 'jonge mensen'.

In de zomermaanden van 1997 verschijnt er een speciale versie van het programma onder de naam N.O.W. TV does Hollywood. Hiervoor reist Danny af naar Hollywood en bezoekt verschillende studio's en heeft gesprekken met bekende en minder bekende, maar altijd spraakmakende personen.

Vanaf het winterseizoen van 1997 vervallen de N.O.W. TV uitzendingen van de werkdagen en is er uitsluitend op de zaterdag N.O.W. TV on tour te zien. Voor deze nieuwe variant van het programma trekt Danny er op uit met zijn caravan om locaties te bezoeken waar jongeren zijn.

In 1998 gaat het programma samenwerken met het jongerenmagazine Break out en gaat het programma verder als Break out now!.

Series die als onderdeel van het programma worden uitgezonden zijn:

Saved by the bell

Blossom

Alf

California dreams

Hollyoaks

Ready or not

Sweet Valley High

Alex Mack

Weird science

Dead at 21

And now ... music

The real world

Boy meets world

Madison

Campus cops

Pugwall's summer

The Simpson

Makers

Presentatie Danny Rook

RTL4

Veronica (HMG)