Carin de Ronde

Uit B&G Wiki
Carin de Ronde

NaamCarin de Ronde
Geborenonbekend, 6 september 1957
FunctiesOmroeper
Bekend vanTROS
Periode actief1978-2000

Carin de Ronde in de media
Oeuvre Carin de Ronde


Van 1978 tot en met 2000 heeft Carin de Ronde in de music industry en broadcasting gewerkt in België, Nederland en Engeland, als independent promoter, presentator, vertaalster en tekstschrijver (Engels-Nederlands), componist, vocalist en voice-over en onder contract in Nederland voor onder andere de TROS, FilmNet en Canal+ als unit director, presentator, anchor, regisseur, producer en omroepster.

Voordat ze omroepster wordt is Carin de Ronde actief als actrice en zangeres. Ze doet aan amateurtoneel bij het Nieuw Rotterdams Toneel, zingt met orkesten en bandjes en maakt platen met de groep Casino. Ze presenteert popprogramma’s voor satellietzender Music Box.

Als omroepster bij de TROS wordt ze geroemd om haar ontspannen presentatie en haar perfecte dictie. Een eigen programma blijft uit, maar Carin heeft het druk genoeg. Ze presenteert bedrijfsjournaals, doet public relations voor de onroerend goedsector, schrijft kinderverhalen en spreekt reclamespots in. Eind 1992 wordt ze gevraagd om het gezicht te worden van abonneekanaal FilmNet Plus. Tegenwoordig beproeft ze haar geluk in het buitenland.