Consult

Uit B&G Wiki
Periode1996
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredrama
Decennia1990-1999
Lengte46'00
Mediumtelevisie

Consult titel.jpg Consult.jpg

Beschrijving

Dramaserie van Tineke Beishuizen over een praktijk voor psychotherapie. Met hoofdrollen voor Marc Klein Essink als psychiater Derk Steggerda en Renée Fokker als psychologe Anne van Heul. De psychotherapeuten verlossen hun patiënten van uiteenlopende neurosen en psychosen. Om het smeuïg te houden, zijn alleen de hoogtepunten uit een therapie gedramatiseerd. Een echte therapie kost namelijk veel meer tijd.

Ook het privéleven speelt een grote rol in de serie. Psychiater Derk raakt verstrikt in een romance met zijn ex-vriendin Natasha (Angelique de Bruijne). De gescheiden Anne heeft zo haar eigen problemen. Tienerdochter Moniek begint een relatie met een man die haar vader zou kunnen zijn.

Klein Essink bereidt zich terdege voorop zijn rol. Zo bestudeert hij videobanden met therapeutische gesprekken, leest zich in in uiteenlopende therapieën en treedt in contact met psychologen. "Ik wilde een figuur neerzetten die echt overkomt. Het moest geen gekkengalerij worden", aldus 'psychiater' Klein Essink.

Makers

Regie Ron Termaat

Scenario Tineke Beishuizen

Producent John de Mol

Uitvoerend producent Sjoerd Steenbeek

Productie Ruud van der Heyde

Eindredactie Ted Mooren

John de Mol produkties

TROS

Cast

Derk Steggerda - Marc Klein Essink

Anne - Renée Fokker

Marleen van Buuren - Alice Reys

Wil Derksen - Joan Nederlof

Natsha Verolme - Angelique de Bruijne

Koos Bongers - Jeroen Willems