De halve maan

Uit B&G Wiki
Periode2011-2013
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenrePraatprogramma
Decennia2010-2019
Lengte50'-55'
Mediumtelevisie


Maan1.jpeg Maan2.jpeg


Beschrijving

Opinieprogramma over de ontwikkelingen in en rond de islamitische gemeenschap in Nederland en de rest van de wereld, waarin een panel van vaste deelnemers, deskundigen en betrokkenen actuele onderwerpen becommentarieert. Presentatie en voorzitter van het panel is journaliste Naeeda Aurangzeb. De panelleden zijn onder andere: advocate Famile Arslan; publicist en oud-wethouder Fouad Sidali; cabaretière en columniste Funda Müjde; publiciste Naema Tahir; gemeenteraadslid Den Haag (Islam Democraten) Abdoe Khoulani. Daarnaast komen betrokkenen of deskundigen over de verschillende onderwerpen aan het woord. De gesprekken worden ondersteund door archieffragmenten.

Regelmatig terugkerende onderdelen zijn 'Nieuws van de week', waarin panelleden/gasten aangeven wat hun nieuws van de week is; 'Schotelservice' met opmerkelijke televisiefragmenten over of uit de islamitische wereld, opgevangen met de schotel; 'Poldernomaden': reportage door een verslaggever.

Vanaf 2012 kent het programma een presentatieduo en wordt Aurangzeb bijgestaan door Aad van den Heuvel, die daarmee zijn rentree maakt op de Nederlandse televisie.

Na 75 afleveringen stopt het programma op 24 mei 2013.


Makers

Presentatie en interviews Naeeda Aurangzeb, Aad van den Heuvel (vanaf 2012)

Eindredactie Selli Altunterim

Regie Lani Ohorella, Siebe de Steenwinkel

Productieleiding Frans Jennekens

Producer Hans Twint

NTR