Ellen Dekker

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamEllen Dekker
Geboren,
Functiesdecorontwerper
Bekend van
Periode actief1985 - 1997
Werkt samen metMisjel Vermeiren, Adine van den Bosch
Externe infoDe Ontdekking


Oeuvre Ellen Dekker

Ellen Dekker komt na haar studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te werken op de Afdeling Decorontwerp van de NOS. In het laatste jaar van haar studie in Architectuur en Design loopt ze stage bij Tel Design, bij de ateliers van de Nederlandse Operastichting en bij de decorafdeling van de televisie en daar blijft ze twaalf en een half jaar werken.

Ze werkt veel samen met Misjel Vermeiren bij het ontwerpen van grote showdecors. Zelf ontwerpt ze kleinere decors en doet ze lokatiescouts en setdressing voor dramaseries. Bij kleine dramaproducties, zoals de serie Oog in oog verzorgt Dekker, samen met Adine van den Bosch het hele vormgevingstrajectt: van lokaties, tot inrichting, rekwisieten en kleding.

Vanaf 1992 geeft Dekker les aan Artemis in styling voor televisie en interieurstyling. Daarna geeft ze les in creatieve communicatie aan docenten en aan het Instituut voor Klank en Vorm. Sinds 2001 is Dekker werkzaam als beeldend coach en tekentherapeut bij haar eigen bedrijf De Ontdekking.