Goede tijden slechte tijden-televisievormgeving

Uit B&G Wiki

1990-1991

De allereerste leader van Goede tijden slechte tijden start de traditie van het fotoalbum. Eén voor één zweven 'bewegende foto's' met hierop leden van de cast door het beeld. Alleen de vaste personages die hun debuut maken tijdens aflevering 1 zijn te zien in de leader. Dit seizoen bevat 2 verschillende versies van dezelfde leader. De shots zijn hetzelfde, alleen hebben ze andere animaties.

Leader (1991)
De Cactus
Het opvanghuis
Huize Alberts (Buiten)
Huize Alberts (Woonkamer)
Huize Dekker(keuken)
Joke's boot

1991-1992

Dit pakket bevat een nieuwe leader met nieuwe animatie en veel meer foto's. Het laatste plaatje van Helen Helmink wordt aangepast als Bruni Heinke de rol van Marloes Fluitsma overneemt. Nieuwe decorstukken dit seizoen zijn o.a. het 'studentenhuis' Sybrandi en het appartement van Linda en Arnie.

Leader (1992)
Huize Sybrandi (buiten)
Huize Sybrandi (binnen)
Huize Dekker (woonkamer)
Bodega de Koning
Huis Linda en Arnie
Kantoor Frits van Houten (buiten)
Kantoor Frits van Houten (binnen)
Kantoor Martine Hafkamp

1992-1993

Voor dit seizoen worden de foto's van de leader ververst evenals een aantal decorstukken. Zo wordt het appartement van mevrouw Helmink en huize Sybrandi voorzien van een nieuw kleurtje. In november 1992 wordt het geluidskwaliteit significant verbeterd.

Leader (1993)
De Rozenboom
Huize Sybrandi
Huzie Alberts (keuken)
Pand van de Sekte
Appartement mevrouw Helmink

1993-1994

De foto's uit de leader zijn aangepast aan de nieuwe cast. Er worden in totaal vier verschillende versies gemaakt dit seizoen. Het appartement van Helen Helmink is wederom vernieuwd net als het kantoor van Martine Hafkamp. Nieuwe decorstukken dit seizoen zijn o.a. de winkel van de Linda Look en het appartement van Janine.

Leader (1994)
Appartement Helmink
Appartement Janine
Kantoor Martine Hafkamp
Linda Look

1994-1995

In het jaar 1994 wordt nog steeds de derde versie uit seizoen 4 gebruikt, rond oktober 1994 wordt een kleine update van de leader geïntroduceerd. In februari 1995 komt er een splinternieuwe leader. Hierin zijn de foto's opnieuw ingedeeld en aangepast aan de cast. Nieuwe decorstukken zijn onder anderen het klaslokaal waar Helen en Will lesgeven, het kantoor van Robert en Jef en Hotel Dendermonde.

Leader (1995)
Kantoor A, A & F
Appartement Janine
Kamer van Linda boven de winkel
Het klaslokaal van Will de Smet
Hotel Dendermonde

1995-1996

De leader is een grondige restyling ondergaan en bevat nieuwe foto's, een nieuw logo en een vernieuwde tune. Er worden dit seizoen gebruik gemaakt van drie varianten. Ook een aantal decorstukken zijn aangepast zoals De Koning en De Rozenboom.


Leader (1996)
Bodega de Koning
De Rozenboom

1996-1997

Aan het begin van seizoen 7 wordt de laatste leader van seizoen 6 gebruikt. Hierna volgen er 2 nieuwe versies. Dit is overigens het laatste seizoen waarin Helen als eindshot in de leader is te zien. Nieuwe decorstukken zijn o.a. het huis van Mira en Suzanne.

Leader (1997)
Huis van Mira (buiten)
Huis van Mira (binnen)
Huize Balk (buiten)
Huize Balk (binnen)
Huize Alberts
Ziekenhuis
Appartement van Daniel

1997-1998

In dit seizoen wordt versie 2 van seizoen 7 gebruikt. Er verschijnt een nieuwe versie tijdens de 'cliffhanger maand'. Nieuwe decorstukken dit seizoen voor o.a. het huis van Ludo Sanders.

Leader (1998)
Huize Sanders (buiten)
Huize Sanders (binnen)
Kamer van Dian in De Rozenboom
Huize Harmsen
De kamer van Jessica en Hedwig

1998-1999

Leader (1999)
Huize Jef Alberts