Hans van Eijck

Uit B&G Wiki
Hans van Eijck

NaamHans van Eijck
GeborenDen Haag, 7 mei 1946
FunctiesComponist
Bekend vanRTL Nieuws, Wie ben ik?, Koffietijd!
Periode actief1987 - 2001
Werkt samen metHelmut Lotti, Henny Huisman

Hans van Eijck in de media
Oeuvre van Hans van Eijck

Hans van Eijck wordt geboren in Den Haag op 7 mei 1946. Nadat hij de middelbare school heeft doorlopen kiest hij voor een opleiding aan het conservatorium in Den Haag. Zodra hij deze opleiding heeft afgerond vertrekt hij begin jaren zestig naar Duitsland waar hij in een aantal bands speelt (onder meer Uti & The Ravens, een afsplitsing van de Tielman Brothers). Wanneer hij weer terugkeert naar Nederland wordt hij lid van de band Jumping Pop-In. De Jumping Pop-In bestaat slechts kort maar treedt wel op als begeleidingsband van grote namen als Johnny Lion en Rob de Nijs.

Wanneer de Jumping Pop-In uit elkaar gaat, vertrekt Hans van Eijck in 1966 naar de Tee-Set. Na oneinigheid richten Van Eijck, gitarist Ray Fenwick en bassist Polle Eduard in 1967 de band After Tea op. Een jaar later echter voegt Van Eijck zich weer bij Tee-Set waarna de band grote successen beleeft en internationale hits scoort met het nummer "Ma Belle Amie" en "She Likes Weeds". Hans van Eijck speelt halverwege de jaren zeventig ook nog toetsen in Abdul Hassan & Orchestra, een project met verder anoniem gebleven Nederlandse studiomuzikanten. Na zijn periode met Tee-Set gaat Hans van Eijck studeren aan het conservatorium in Rotterdam waar hij zijn lesbevoegdheid haalt. Vervolgens geeft hij enkele jaren les op middelbare scholen in Delft en Rotterdam. In de jaren tachtig wordt Van Eijck gevraagd om zitting te nemen in de jury van de Soundmixshow naast onder meer Jacques d' Ancona. Hij blijft dit uiteindelijk 15 jaar doen en komt zo weer terug in de muziekwereld. Via de Soundmixshow komt Hans van Eijck in contact met onder andere Helmut Lotti met wie hij grote successen scoort. Hij werkt in deze periode veel in België. Ook begint hij met het schrijven en componeren van muziek voor TV-series en reclames.

In 1992 ontvangt Hans van Eijck de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Anno 2004 werkt Hans van Eijck samen met Henny Huisman aan een nieuw programma voor de EO en heeft hij een Thais/Indonesisch restaurant in Oosterhout waar hij in de weekenden ook zelf regelmatig op het podium te vinden is.