Hart voor de toekomst

Uit B&G Wiki
Periode2001
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreReportage,
Medisch programma
Decennia2000-2009
Lengte24'23"
MediumTelevisie


Beschrijving

Hart voor de toekomst is een korte reportage over hart- en vaatziekten. De productie is (mede) gefinancierd door de Nederlandse Hartstichting.

Het onderwerp hart- en vaatziekten wordt in deze reportage van drie verschillende kanten belicht. Er wordt aandacht besteed aan een patiënt met hartritmestoornissen en aan een familie met een erfelijke vaatziekte. Tevens wordt er verslag gedaan van een symposium georganiseerd door de Hartstichting waar honderden hart- en vaatspecialisten en onderzoekers zich hebben gebogen over de nieuwe mogelijkheden voor de behandeling van erfelijke hart- en vaatziekten. Aanleiding voor het symposium is de ontcijfering van het complete menselijke erfelijke materiaal, de 30.000 genen. Met behulp van computeranimatie wordt de werking van genen en DNA duidelijk gemaakt.

De drie verhalen lopen door elkaar heen en zijn informatief van aard. Ze worden afgewisseld met commentaar van artsen over de werking van het lichaam, de aandoeningen van de patiënten en de mogelijkheden op medisch gebied.

Makers

Samenstelling, regie, productie John Kraakman

Redactie Annelies Speksnijder, André Klaassen, Monda Heshusius

Camera Sonja ter Laag, Wil Hermsen

Montage Rob de Lange

Audionabewerking United Valkieser

EO