Hoezo?Show

Uit B&G Wiki
Periode1982
Beschikbaar in archiefNiet beschikbaar
GenrePraatprogramma
Decennia1980-1989
MediumTelevisie


Beschrijving

De redactie van dit Veronica programma bestaat grotendeels uit redactieleden van tijdschrift de Nieuwe Revu, zoals Fons Burger, Adriaan Monshouwer, Derk Sauer, Ton van Dijk en Jan Willem Doorenbos. Het programma is voor die tijd en zelfs voor Rob Out behoorlijk wild.

Één van de memorabele uitzendingen is met wetenschapper Gerard 't Hooft (de latere Nobelprijswinnaar) en een moraal theoloog die discussie voeren over het heelal. De vragen worden met behulp van een teleprompter aan hen voorglegd. Tijdens de uitzending zetten de makers heel langzaam de belichting zachter waardoor heel Nederland zijn/haar televisietoestel bij gaat stellen. Voor deze uitzending krijgt Rob Out voor het eerst een compliment bij de vergadering van omroepbazen. Daar is hij zeer verguld mee.

In een andere aflevering wordt getracht het wereld record handen schudden te verbeteren op Schiphol. Dat onderdeel is het eerste televisieoptreden voor Jan Lenferink, die begin jaren tachtig ook werkt voor de Nieuwe Revu. Eigenlijk heeft Romke Hupkes dit onderdeel bedacht voor producent Gert-Jan Dröge, maar die durft dan nog niet op de buis.

Het programma loopt één jaar.

Makers

Veronica