Leven met reuma

Uit B&G Wiki
Periode2004
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreVoorlichting ,
Medisch programma
Decennia2000-2009
Lengte24'32"
Mediumtelevisie
Externe infoOfficiële siteBeschrijving

Leven met reuma is een vijfdelig voorlichtingsprogramma van Teleac/NOT in samenwerking met het Reumafonds en de Reumapatiëntenbond over de gevolgen van reuma. Het programma laat mensen die aan deze chronische ziekte lijden aan het woord en geeft bovendien informatie over de verschillende vormen van reuma en over hoe het leven van de patiënten is veranderd.

In de eerste aflevering worden de mensen geïntroduceerd die in de loop van de serie voor de camera verschijnen en wordt ingegaan op de verschillende vormen van reuma. In de tweede aflevering wordt speciaal aandacht gegeven aan de ziekte reumatoïde artritis. In de derde aflevering wordt getoond hoe het sociaal leven van de patiënten is veranderd door reuma. In de vierde aflevering is er aandacht voor de relatie ziekte-werk en in de laatste aflevering laten de makers zien hoe mensen kunnen omgaan met de ziekte.

Makers

Regie Annelies van Erp

Interviewer Anja Klein

Commentaar Hans Emans

Eindredactie John van den Boogert

Research Anja Klein

Camera Luuk Zuurendonk, Gert Jan Straalman

Vormgeving Ed van Hout

Montage Annelies Scheepens

Geluid Sander den Broeder, Michel Edelenbosch

Teleac/NOT

Achtergrondinformatie

Het programma Leven met reuma is gedeeltelijk gebaseerd op de cursus Reuma Uitgedaagd van de Reumapatiëntenbond. Voor meer informatie over deze cursus is te vinden op de website.