Marnix Kaart

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamMarnix Kaart
Geboren,
Functiesregisseur
Bekend vanZomergasten, Eurovisie Songfestival 2020
Periode actief
Werkt samen metMarc Pos

Marnix Kaart in de media
Oeuvre Marnix Kaart

Marnix Kaart is multicam televisie en evenementen regisseur. Hij begint zijn tv-loopbaan in 1987 als cameraman bij NOB, later Dutchview. In 1996 komt hij als regisseur in dienst bij John de Mol producties en vervolgens bij Endemol. Sinds 2005 is hij zelfstandig regisseur.

Kaart heeft ruime ervaring met grote entertainmentprogramma's en live-producties. Hij regisseert onder meer Zomergasten, Jinek, RTL Boulevard, Holland's got talent, De Musical Awards, Vrienden van Amstel Live, Toppers in Concert, Guus met een zachte G (Guus Meeuwis) en de jubileumshow van Armin van Buuren in de Amsterdam Arena.

Als Nederland in 2019 het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv wint, kiest de Nederlandse organisatie Marc Pos en Marnix Kaart als regisseurs van het festival. Er is een duidelijke taakverdeling: Pos houdt zich bezig met de hoofdstructuur. Kaart is verantwoordelijk voor de ruim 40 deelnemende acts, die allen hun eigen plan meenemen. Met meer dan 180 miljoen kijkers is het Eurovisie Songfestival een van de grootste tv-shows ter wereld.