Mini playbackshow-televisievormgeving

Uit B&G Wiki

Terug naar Mini playbackshow

1985

Simpele leader waarin het logo van de Mini playbackshow in beeld slingert. Boven het logo verschijnen via de driehoekige opening in het decor shots van de diverse kandidaten die optreden in de aflevering. Het decor is ontworpen door Roland de Groot.

Leader 1985
Jury decor

1986

In deze leader schuift het logo onder de artiestendeur vandaan. Vervolgens schuiven shots van de kandidaten die optreden in de aflevering van links naar rechts rustig door het beeld. Het decor is ontworpen door Misjel Vermeiren. In dit seizoen is voor het eerst de winkel van Henny te zien met hierin de outfits voor de kandidaten.

Leader 1986
Jury decor 1986
De winkel 1986

1987-1989

Kleurige leader met bewegende strepen en licht fonkelend logo. Linksonder in beeld zijn diverse shots te zien uit videoclips van o.a. Madonna en Pat Benatar. Rechtsboven in beeld komen shots voorbij van kinderen die hun idool imiteren in de show. De muziek onder leader is een instrumentale versie van het nummer "'k Zou best beroemd willen zijn", waar Henny Huisman zingend de show ook mee eindigt. Vanaf 1988 wordt hiervoor het nummer "In het echt is het anders" gebruikt. Het decor is gelijk aan het decor uit het vorige seizoen op wat kleine wijzigingen na.

Leader 1987
Jury decor 1987
Studio decor 1987

1989-1990

De leader begint met een shot van een televisie waarop fragmenten van clips te zien zijn van o.a. Bruce Springsteen, Tina Turner en Madonna. Deze worden overlapt door simpele animaties van hoofden van zangers en zangeressen. Vervolgens verschijnt het logo in beeld en deze verdwijnt op een filmstrip die door het beeld gaat met hierop archiefbeelden uit de Mini playbackshow. De muziek onder de leader is afkomstig van het nummer "Met z'n allen". Het nieuwe decor is wederom van Misjel Vermeiren.

Als het programma in 1990 verhuist naar RTL blijft het decor gelijk. De leader wordt wel aangepast. Deze is vormgegeven als een speeldoos met verschillende vakjes waarin, als het klepje wordt weggeschoven, shots van muziekinstrumenten, kinderen die zich opmaken en dansen en diverse artiesten te zien zijn. De leader eindigt met het nieuwe logo.

KRO leader 1990
Studio decor 1990
De winkel 1990
Jury decor 1990
RTL leader 1990

1998

Korte leader waarin vanuit verschillende hoeken de letters van het logo samenkomen en weer uiteen spatten. Het decor is ontworpen door Kees van Uuden.

Leader 1998
Studio decor 1998
De winkel 1998
Jury decor 1998


Terug naar Mini playbackshow