Première Goedenavond dames en heren

Uit B&G Wiki

In 2010 heeft de redactie van de Beeld en Geluidwiki interviews afgenomen met omroepmedewerkers die tijdens hun mediacarrière televisie-omroeper zijn geweest. Het doel van de interviews is het aanvullen van de biografieën in de wiki, in samenwerking met de betreffende personen.

Naar aanleiding van dit project, de digitalisering van de fotocollectie van Beeld en Geluid en het jubileum 60 jaar televisie is het idee ontstaan om een boek uit te brengen over de televisie-omroepers. Het boek beschrijft globaal de ontwikkeling van het omroepersvak en gaat vervolgens per omroep in op de programmering en de omroepers per decennium. Een begeleidende dvd bevat een compilatie over het omroepvak, verteld door de omroepers zelf. Hiervoor zijn fragmenten uit de wiki-interviews van 2010 gebruikt in combinatie met fragmenten uit het archief van Beeld en Geluid.

Op 25 mei 2011 vindt de première van het boek plaats bij Beeld en Geluid. Dit is tegelijkertijd een heuse reünie voor de omroepers, waarvan sommigen elkaar zeer lang niet meer hebben gezien.

Er zijn veel foto's geschoten tijdens deze bijeenkomst. Voor het gemak zijn ze opgedeeld in categorieën:

Reünie Presentatie Borrel Omroepers Pers