Première Nieuwspresentatoren

Uit B&G Wiki

Tussen juli 2010 en augustus 2012 heeft de redactie van de Beeld en Geluidwiki 63 interviews afgenomen met omroepmedewerkers die tijdens hun mediacarrière nieuwspresentator op televisie zijn geweest. Het doel van de interviews is het aanvullen van de biografieën in de wiki, in samenwerking met de betreffende personen.

Op basis van de interviews is een compilatiefilm samengesteld waarin de nieuwspresentatoren gezamenlijk over hun vak vertellen, aangevuld met illustratieve archieffragmenten. De film Gezichten van het nieuws en de ontwikkeling van hun vakgebied behandelt in thematische blokken de verschillende aspecten van het beroep. De film is exclusief te zien in de Theaterzaal van Beeld en Geluid.

Op 3 oktober 2012 vindt de première van de film plaats bij Beeld en Geluid. Tevens wordt op diezelfde dag het boek De Iconen van het NOS Achtuurjournaal gepresenteerd door Uitgeverij Conserve en auteur Babs Assink. Deze gecombineerde presentaties vormen tegelijkertijd een heuse reünie (en kennismaking).

Er zijn veel foto's geschoten tijdens deze dag. Voor het gemak zijn ze opgedeeld in categorieën:


Reünie Boekpresentatie Filmpresentatie Borrel Presentatoren Pers