Pubertijd

Uit B&G Wiki
Periode1981 - 1984
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenrePraatprogramma
Decennia1980-1989
Lengte25'
MediumTelevisie


Beschrijving

Pubertijd is een programma voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. In iedere aflevering komen jongeren aan het woord over onderwerpen die hen aanspreken. De doelstelling van het programma is om pubers inzicht te geven in de maatschappij waarin zij leven. Voorbeelden van onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn mode, geld, religie, homoseksualiteit, school, weglopen en jeugdwerkeloosheid.

Iedere aflevering begint met een lied gezongen door presentator Ivo de Wijs. Deze liederen zijn geschreven door Harry Bannink. Ook is er iedere aflevering een muzikale gast aanwezig.

Makers

Presentator Ivo de Wijs

Regie Leoni Schrederhof

Productie Els Prins, Leoni Schrederhof

Redactie Frits Abrahams, Wil van Neerven, Leoni Schrederhof, Ivo de Wijs, Wim Koole

Research Connie Brood

Vormgeving Roland de Groot

IKON.


Achtergrondinformatie

Gedurende de periode 14 oktober 1981 tot 2 mei 1984 zijn 35 afleveringen van Pubertijd gemaakt . Na de eerste reeks uitzendingen wordt een oproep gedaan aan de kijkers om zelf onderwerpen aan te dragen. Dit resulteert in een reeks uitzendingen die inhoudelijk serieuzer zijn.

Na 3 jaar stopt het programma. Echter krijgt IKON met het programma Snuiters in 1985 een nieuw praatprogramma voor jongeren. Cees Grimbergen neemt in dit programma de presentatie van Ivo de Wijs over. Ivo de Wijs blijft echter wel deel uitmaken van de redactie.