Roel Maalderink

Uit B&G Wiki
Roel Maalderink

NaamRoel Maalderink
GeborenUtrecht, 1991
Functiesverslaggever, presentator, programmaker
Bekend vanVoxpop, Radio Nederland Wereldomroep, CQC, PowLitie, PowNews, Xite
Periode actief2010 - heden
TriviaRadiopresentator Thijs Maalderink is zijn oudere broer. Zijn andere broer Jos (ook ouder) werkt bij het satirische platform De Speld.
Externe infoOfficiële website


Roel Maalderink groeit op in Soest. Tijdens zijn middelbare schooltijd koopt hij samen met een aantal vrienden een camera om zelf filmpjes te kunnen maken. De resultaten plaatsen ze op YouTube. Bij Omroep Amersfoort doet hij zijn eerste ervaring met interviewen op. Zijn werk valt op en Maalderink wordt door Radio Nederland Wereldomroep benaderd om voor hen te komen werken. Direct na de middelbare school wordt hij reporter bij het programma CQC. Daarnaast doet hij het University College en een studie rechten in Utrecht, gevolgd door een master informatierecht aan de UvA.

Tijdens zijn studententijd blijft Maalderink actief als journalist voor de Wereldomroep. In 2012 is hij regelmatig te horen in BNN Today met reportages vanuit Amerika en verkent hij de Amerikaanse stand-up comedy scene. In 2014 is hij te zien als verslaggever vanuit Amerika voor het programma Powlitie op Nederland 3 en als reporter voor PowNews. Daarnaast presenteert hij bij muziekzender Xite.

In 2015 en 2016 is Maalderink verslaggever bij Internetpesters Aangepakt op RTL5 en Jan Rijdt Rond, de opvolger van Man Bijt Hond van de KRO-NCRV.

Vanaf 2017 maakt hij opmerkelijke straatinterviews onder de noemer Voxpop voor AD.nl en zijn eigen kanaal. Regelmatig gaan zijn interviews viral op social media.

Maalderink wordt in 2010 genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs.