Video

Uit B&G Wiki
Periode1969-1971
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genremagazine
Decennia1960-1969, 1970-1979
Lengte30'
Mediumtelevisie

Video.jpg

Beschrijving

De titel van het programma is gekozen om de kijkers de gelegenheid te geven 'terug te blikken". Van een video(recorder) heeft men nog niet gehoord. Wat vindt de Nederlandse bevolking van de programmering van de televisie?

Het programma wordt gemaakt In nauwe samenwerking met de toenmalige dienst Kijk- en Luisteronderzoek. Het biedt een serieuze inventarisatie van het televisie-aanbod van de afgelopen maand, een analyse van alle persreacties én van de kijkcijfers evenals een nadere uitdieping van bepaalde topics, met medewerking van prominente woordvoerders. Zo is het sluitstuk van de eerste uitzending een nabeschouwing van de roemruchte Reve-uitzending vanuit de Vondelkerk (inclusief de veelbesproken "trouwscene met Teigetje") met een - bewogen - slotcommentaar door Mgr. Zwartkruis, bisschop van Haarlem.

Dit programma is gemaakt in een tijd waarin zich nog niet in elke huiskamer een televisietoestel bevindt, maar dat weerhoudt mensen er niet van hun ongezouten mening te geven. In een magazineachtige setting komen de straatsinterviews waarin mensen hun hart luchten over televisie-uitzendingen aan bod. Naast de meningen op straat is er ook ruimte voor telefonische reacties.

Makers

Kees van Langeraad, Netty Rosenfeld, Henk Teeuw en Hans Wentholt.

NOS