Arbeidsmigratie: probleem of oplossing

Uit B&G Wiki
Versie door Maartje (overleg | bijdragen) op 17 okt 2010 om 20:46
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2003
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte47'12
MediumTelevisie


Beschrijving

Arbeidsmigratie: probleem of oplossing? is een Tegenlicht-debat uitgezonden door de VPRO. Hierin discussiëren A.van Kalmthout, A.Kraaijeveld, P. Emmer en T. Veenkamp onder leiding van Elles de Bruin over een oplossing voor het nijper wordende migratie probleem. Dit debat is een vervolg op het documentaire drieluik In afwachting van van Dokwerk, tevens ook gemaakt door Maarten Schmidt en Thomas Doebele, waarin het onderwerp migratie in Nederland voor het eerst in kaart wordt gebracht. Aan de hand van getoonde fragmenten uit dit drieluik wordt het debat mede gevoerd.

De makers Schmidt en Doebele hebben zich als schaduwen aan de muur gedragen tijdens het produceren van zowel In afwachting van… als Arbeidsmigratie: probleem of oplossing?; er is geen beïnvloeding van de makers te bespeuren. Beide werken zijn zeer observerend en tonen de kijker betekenisvolle details.

Makers

Regie en montage Maarten Schmidt en Thomas Doebele

Research Henneke Hagen

Camera Maarten Schmidt en Cees Samson

Geluid Thomas Doebele en Menno Euwe

Geluidsmixage Hans Brouwer

Productie Nicoline Tania en Mariska Schneider

Eindredactie Doke Romeijn, Hans Keller en Frank Wiering

Presentatie Elles de Bruin

VPRO


Achtergrondinformatie

De makers van de VPRO hebben in het kader van Tegenlicht Arbeidsmigratie: probleem of oplossing gemaakt omdat ze het effect van In afwachting van… niet wilden beperken tot het moment van uitzending. Zij vonden daarom een nagesprek nodig om dit effect te verlengen. Een speciaal Tegenlicht-debat is daarvan de uitkomst.