Johnny de Mol

Uit B&G Wiki
Versie door DofT (overleg | bijdragen) op 5 nov 2015 om 17:12
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
PersoonPlaceholder.png

NaamJohn Carel de Mol
GeborenLaren, 12 januari 1979
FunctiesActeur, videojockey, presentator
Bekend vanGoede tijden slechte tijden, All Stars (serie), Zwartboek, Waar is de Mol?
Periode actief2000-heden
Werkt samen metWilbert Gieske,Guusje Nederhorst
TriviaTrivia

Johnny de Mol in de media
Oeuvre Johnny de Mol

Johnny de Mol wordt geboren als de zoon van zangeres Willeke Alberti en producent John de Mol. Nadat hij zijn havo-diploma heeft behaald werkt hij enkele jaren achter de schermen. Dit doet hij bij onder andere Het gevoel van... en De staatsloterijshow. Bij de soap Goede tijden slechte tijden zal hij uiteindelijk de functie van opnameleider vervullen.

Tijdens zijn werk bij verschillende televisieprogramma's volgt hij theaterworkshops. Dit resulteert in een rol in de soap waarvan hij eerder de opnames heeft geleid. Hij kruipt één jaar lang in de huid van het personage Sylvester Koetsier. Na deze rol zullen er nog vele volgen. Zo speelt hij onder andere in Baantjer, All stars (serie), Oesters van Nam Kee en Costa!.

In 2001 presenteert hij voor het eerst een programma genaamd 100% Johnny (TMF). Ook het presenteren van programma's blijkt Johnny goed te liggen. In Waar is de Mol? neemt hij bekende Nederlanders mee op reis en op de mooiste locaties praat hij met ze over hun professionele en privé leven. Datzelfde jaar maakt hij Down met Johnny waarin hij het leven van mensen met het syndroom van Down zichtbaar maakt voor de televisiekijkers.

Ook zijn lijstje met acteerklussen blijft met de jaren groeien. Zo speelt hij onder andere in Rozengeur & Wodka Lime (2005), Sarah & hij (2007), Penoza (2010) en Walhalla (2011)

Prijzen en onderscheidingen

Gouden Ui (slechtste acteur) voor zijn rol in Zwartboek (2006).

Beeld en Geluid Award in de categorie 'TV Persoonlijkheid van het Jaar 2010'

Zilveren Televizier-Ster 2013

Zilveren Televizier-Ster 2015

Gouden Televizier-Ring 2015 voor het programma SynDROOM