Radiolympia

Uit B&G Wiki
Versie door Renekoenders (overleg | bijdragen) op 18 jul 2012 om 05:58
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode1984-heden
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genresportprogramma
Decennia1980-1989,
1990-1999,
2000-2009,
2010-2019.
Lengtewisselend
MediumradioBeschrijving

Voor de uitzendingen van de Olympische spelen in Los Angeles 1984, gaan de Sportafdelingen van NOS-radio en televisie nauw samen werken. Ze besluiten de centrale presentatie van de radio en televisie uitzendingen vanuit dezelfde studio te doen op het Mediapark in Hilversum.

In een deel van TV-Studio 5 wordt een complete radio studio gebouwd, die bestaat uit een eindregie, een montage ruimte, een werkruimte voor programma medewerkers en een redactie ruimte.Het succes van de horizontaal geprogrammeerde uitzending is zo groot dat de programmavorm elke vier jaar tijdens de Olympische spelen zal terugkeren. In de jaren waarin de radioprogramma’s van de verschillende omroepen nog kriskras door elkaar worden uitgezonden, is het horizontaal geprogrammeerde Radiolympia. De vorm van het programma doet sterk denken aan dat van Radio Tour de France, de gebruikte tunes en jingles geven het programma een duidelijk stempel.

Het succes van Radiolympia is vooral te verklaren door de spannende live-verslagen en de boeiende interviews, reportages, speciaal uitgezochte muziek, nabeschouwingen en het Olympisch Journaal.

Makers

NOS