Alles voor de bal

Uit B&G Wiki
Periode2008
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genre Documentaire
Decennia2000-2009
Lengte48'36"
MediumTelevisieBeschrijving

Mildred Roesthof vraagt zich af wat het succes of de mislukking bepaalt van een jonge profvoetballer. Voor 3Doc volgt ze drie voetballers die hun eigen verhaal en ervaringen binnen de harde wereld van het profvoetbal met haar delen. Ze leeft met de spelers mee, is benieuwd naar de gevoelens en de motivatie van de spelers.

Royston Drenthe is oud-speler van Feyenoord en voetbalt nu in de selectie van Real Madrid. Roesthof zoekt hem op bij zijn villa in Madrid. Jordi Hooghstrate is voetballer bij FC-Groningen. Hij heeft in het verleden problemen gehad met de hoge druk en kampt nu met een knieblessure waardoor zijn comeback moeizaam verloopt. Pascal Heije zat vroeger in de selectie van Ajax maar is nu voetballer zonder club. Met zijn 28 jaar is het moeilijk om nog een nieuwe club te vinden en zonder opleiding is ander werk zoeken erg lastig.

Aan het woord komen ook familieleden die meer vertellen over het verleden van de spelers, hun karaktereigenschappen en privéomstandigheden. Ook leggen trainers, coaches en zaakwaarnemers uit hoe het er aan toe gaat in de wereld van het profvoetbal.

Makers

Samenstelling, regie Mildred Roesthof

Eindredactie KRO Anthon Fasel

Redactie Tys Hallema

Camera Mladen Vekic

Geluid Mischa Marx

Montage Moek de Groot

KRO