Dokument

Uit B&G Wiki
Periode1990 - heden
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia1990-1999, 2000-2009,
2010-2019
Mediumtelevisie
Externe infoWebsite Dokument

Dokument.jpg Leader (2003)

Beschrijving

Wekelijkse documentaire reeks van de NCRV over mensen, hun doen en laten en hun emoties. Het programma richt zich met name op de strijd van individuele mensen op het maatschappelijk vlak en legt daarmee grotere verbanden bloot. Wat doet het winnen van de lotto met de gewone man? Hoe ga je als hulpverlener om met de kinderwens van verstandelijk gehandicapten? Is het pesten van een kind een maatschappelijk probleem?

De films worden gemaakt door onafhankelijke producenten en regisseurs in opdracht of samenwerking met de NCRV. Daarnaast zijn er bijdragen van fondsen en in bepaalde gevallen ook van belangenverenigingen of sponsors. Dokument is in 1990 voor het eerst op tv te zien. Sindsdien zijn er meer dan 600 documentaires uitgezonden in het kader van deze reeks.

Vanaf 2001 is er ook een Dokument voor kinderen: Dokument Junior. Deze documentaires richten zich op kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het idee achter de films is dat een kind met zijn of haar verhaal garant voor een spannende, grappige of ontroerende documentaire. Onderwerpen waar kinderen direct mee te maken kunnen krijgen staan centraal.

Makers

Eindredactie Ger van Dongen, Jelle Peter de Ruiter

NCRV