Frans van der Aa

Uit B&G Wiki
Van der Aa, ca. 1991

NaamFrans van der Aa
Geboren, 1939
FunctiesOmroepbestuurder, grafisch ontwerper
Bekend van
Periode actief1973 - 1995
Werkt samen metDorus van der Linden, Freek Biesiot, Cor Straatmeyer, Boudewijn Ietswaart


Frans van der Aa komt in maart 1974 bij de NOS als vakgroepbegeleider van de Afdeling Grafisch Ontwerp. Hij wordt gelijk geconfronteerd met een ernstig probleem, het huurcontract van de afdeling in het TROS-gebouw is opgezegd en er moet halsoverkop een nieuwe huisvesting voor de grafisch ontwerpers gevonden worden.

Jan van der Does, manager van de Hoofdafdeling Ontwerp is al voor Van der Aa in dienst komt teruggetreden. Dorus van der Linden, vakgroepbegeleider van de Afdeling Decorontwerp en Van der Aa nemen samen zijn taken waar. Van der Linden wordt enkele maanden later opgevolgd door Freek Biesiot. In maart 1975 wordt Van der Aa benoemd tot manager van de Hoofdafdeling Ontwerp, Biesiot blijft vakgroepbegeleider Decorontwerp en Boudewijn Ietswaart wordt de nieuwe vakgroepbegeleider van de grafisch ontwerpers.

Als de facilitaire tak van de NOS in 1988 zelfstandig en commercieel verder moet, bedankt Van der Aa voor een managementrol. Hij wordt overgeplaatst naar de stafafdeling In- en Externe betrekkingen en begeleid daar de invoering van de nieuwe huisstijl voor het NOB (van Studio Dumbar) en ontwerpt de bewegwijzering op het Mediapark.