Irene van de Laar

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamIrene Wilhelmina Maria van de Laar
GeborenValkenswaard, 4 december 1968
Functiestopmodel, presentator, lifestyle-deskundige
Bekend vanDe nachtrijder, RTL Boulevard, De ideale man, Staatsloterijshow
Periode actief1995-heden
Werkt samen metMariska Hulscher, Beau van Erven Dorens, Albert Verlinde, Kristina Bozilovic
TriviaTrivia

Irene van de Laar in de media
Oeuvre Irene van de Laar

Serieus en ondeugend, beschaafde klasse en pikanterie strijden in Irene van de Laar om de overhand. Een regisseur in haar leven zal bepalen welke kant het opgaat. Zelf kent ze haar echte richting nog niet. Ze wacht op haar kans. Irene van de Laar heeft op de televisie nog niet echt kans gehad te bloeien. Ze wil het ver schoppen, maar neemt er de tijd voor en beschouwt haar leven verder nuchter.

Na het behalen van de HAVO doet een superslanke Irene van de Laar op haar zeventiende mee aan de Modellenwedstrijd van Linda de Mol. Via dit evenement krijgt ze een contract bij een Rotterdams modellenburo en bereist acht jaar de wereldsteden als internationaal fotomodel. Op haar 23ste verhuist ze voor twee jaar naar Parijs. Haar modellencarrière komt tot grote hoogtes als ze in 1994 wordt verkozen tot Nederlandse Miss Universe. Dit kroontje werkt voor haar als opstapje naar de televisiewereld.

Irene maakt haar presentatiedebuut in het SBS6 programma De Nachtrijder in 1995. Rondtoerend op een motor met zijspan verkent ze Nederland bij nacht. Erotiek en nachtleven zijn terugkerende thema's in de programma's die ze presenteert voor SBS. Een vergelijkbaar programma waaraan ze niet veel later mee werkt is De heetste plekjes van Nederland.

In 1999 verhuist Irene naar RTL en richt ze zich meer op lifestyle geörienteerde programma's. Zo doet ze het programma Trendies voor RTL5. In het programma kan ze haar ei goed kwijt. Bij het verslag doen van hotels, modeontwerpers en hun creaties en andere luxe aangelegenheden komt haar ervaring in de modellenwereld goed van pas. Vanwege diezelfde kennis van zaken is ze vanaf 2003 ook regelmatig te gast als modedeskundige in de shownieuwsrubriek RTL Boulevard op RTL4.

Naast Boulevard werkt Irene mee aan nog een aantal programma's. Over het algemeen deelt ze de presentatie. Zo neemt ze samen met Kristina Bozilovic de presentatie over van Marc Klein Essink bij de Staatsloterijshow en presenteert ze samen met Mariska Hulscher De ideale man.

Prijzen en onderscheidingen

Miss Universe Nederland (1994).

Glamour Award (2008).

Glamourpersoonlijkheid van het Jaar (2008).