Jeroen van der Boom

Uit B&G Wiki

Jeroen van der Boom rondt zijn mavo af en gaat daarna detailhandel studeren. In 1996 gaat hij een contract aan met EMI en brengt hij diverse singles en de cd Boom uit. In hetzelfde jaar komt hij bij Veronica terecht en een jaar later verruilt hij deze zender voor SBS6. Hij presenteert onder andere 15 miljoen mensen, Explosief (eerder onder de naam Real-tv) en Barney's dart show.

In 1998 speelt hij de hoofdrol in de musical Barcelona en in 2004 zingt hij in dinnershow Novomundo. In 2007 spreekt hij de stemmen in bij de rubriek Café de Wereld in De wereld draait door en ook zit hij bij het cabaret Koppensnellers onder leiding van Jack Spijkerman.

Naast zijn werk voor televisie en op het toneel is Van der Boom zanger en brengt hij cd's uit. Zijn grote doorbraak in de muziekwereld dient zich aan in 2007 met Jij bent zo. Vanaf dan neemt zijn carrière een vogelvlucht, veel van zijn singles komen in de top 20 terecht. In 2008 neemt Van der Boom de plaats van Gerard Joling in bij 'De Toppers'.

Hij verleent in 2010 weer zijn medewerking aan een televisieprogramma, hij maakt deel uit van de jury in The voice of Holland. Op 12 maart 2011 presenteert hij voor het eerst Weekend miljonairs.