Krijn Torringa

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamKrijn Torringa
GeborenGroningen, 24 maart 1940
GestorvenEnschede, 16 augustus 2006
FunctiesPresentator, Diskjockey, Producent
Bekend vanToppop, Hollands Glorie
Periode actieftot 2006
Werkt samen metAd Visser, Rob Out
TriviaTrivia

Krijn Torringa in de media
Oeuvre van Krijn Torringa

Krijn Torringa is een presentator en diskjockey die zijn eerste radio ervaring opdoet bij de toenmalige RONO (Regionale Omroep Noord en Oost) in Groningen en is ook al snel na de oprichting van AVRO's Minjon lid van de jeugdomroep.

Een groot deel van zijn dienstplicht brengt hij door in Ede. Bij één van de Edese Minjonleden heeft hij zijn burger kloffie hangen om zich na diensttijd als burger te vermommen. Tijdens zijn diensttijd in Ede helpt hij de plaatselijke Minjon afdeling een hoger niveau te bereiken.

Begin zestiger jaren wordt hij diskjockey bij Radio Veronica. In 1962 neemt hij de rol van Rob Out over als Bob in het programma Bob en Brenda. De rol van Brenda wordt gespeeld door Freda Keuker, ook een oud-Minjonner. Krijn en Freda worden een echtpaar.

Hij presenteert voor de AVRO Hollands Glorie en wordt manager van de Groningse band de Ro-d-ys. In de tachtiger jaren vertrekt hij met zijn echtgenote naar Curaçao en keert eind negentiger jaren weer terug naar Nederland. Hij wordt presentator bij Holland-FM, Radio 192, Enschede FM, Radio Oost, Stadionspeaker FC-Twente, en music director van TV Oranje.

In 2006 wordt bij Torringa keelkanker geconstateerd en hij overlijdt in hetzelfde jaar .