Loenatik

Uit B&G Wiki
Periode1995-2001
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreKinderprogramma,
Drama
Decennia1990-1999,
2000-2009
Lengte25'00"
Mediumtelevisie

Titel Shot


Beschrijving

Paviljoen Zonnedael is het decor van de geestige jeugdserie, geschreven door Van Waardenberg en Van Holst Pellekaan. Het gesticht wordt bevolkt door vijf prettig gestoorde types (lekker vet geacteerd). Karikaturen zijn het, die voldoen aan elk cliché.

De Majoor is een charmante ex-legerofficier met pijp, die zich nog steeds op het slagveld waant. Bep Brul, met lipstick ver over haar lippen gesmeerd, lonkt naar iedere man. Zij is al 185 keer getrouwd en 200 keer gescheiden. Fats, de dikzak, eet wat graag twee biefstukken, met extra patat en extra frietsaus. Mevrouw de Haas houdt meer van messen dan goed voor haar is, dus mag zij alleen nog met een vork eten. Dokter Doolittle is een sentimentele dierenvriend die mensen eigenlijk maar eng vindt. Het ligt er allemaal reuze dik bovenop in Loenatik. En toch is het leuk. Ook voor ouders. Omdat het dwars is, brutaal, en eigenzinnig.

Cast

Zuster Ten Hoeve - Jacqueline Blom

Dr. Doolittle - John Buijsman

Directeur Bomhoff - Walter Crommelin

Mevrouw de Haas - Judith Bovenberg

De Majoor - Martin van Waardenberg

Bep Brul - Karen van Holst Pellekaan

Fats - Dick van den Toorn

Veel gastacteurs onder wie: Carolien van den Berg, Hans Dagelet, Cas Enkelaar, René Groothof, Carol van Herwijnen, Gijs Scholten van Asschat, Serge Henri Valcke, Helmert Woudenberg, Olga Zuiderhoek

Makers

Scenario John Buijsman, Martin van Waardenberg, Karen van Holst Pellekaan

Regie Marc Nelissen, Mette Bouhuijs

Muziek Ton van der Meer

Productie Djoemila Viegen, Jacqueline van Kollenburg

VPRO