Manuëla Kemp

Uit B&G Wiki
(Doorverwezen vanaf Manuela Kemp)

Muziek is de rode draad in de carrière van Manuëla Kemp. Het handelsmerk van de zangeres en presentatrice is vooral haar hese sensuele stem en natuurlijjk haar vampachtige uitstraling. Zichzelf vindt ze een chaotisch en geëmotioneerd type. Ze volgt verschillende therapieën hiervoor, omdat ze er last van heeft.

Na het avond-Atheneum en een etaleuropleiding gaat Manuëla de showbizz in. Ze doet verschillende dingen: ze loopt modeshows, maakt deel uit van de meidengroep The Revellettes, doet productiewerkzaamheden bij producent Rob Houwer voor de speelfilm Het bittere kruid en begint als dj bij radiopiraat Dynamic.

In 1990 werkt Manuëla bij Perukel, een bedrijf dat boekingen verzorgt voor artiesten. Bert van der Veer brengt haar in contact met de televisie. Ze doet vervolgens bij Joop van den Ende auditie. Veel mag Manuëla nog niet doen voor de camera. Als resultaat van de screentest mag ze slechts het blokje Nationale Postcode Loterij presenteren in de RTL quiz De 64.000 gulden vraag met Jos Brink.

Na wat kleine dingen als presentatie-assistent te hebben gedaan mag Manuëla in 1991 mee presenteren in Eigen huis en tuin. Verschillende programma's bij RTL volgen. Halverwege de jaren '90 vertrekt Manuëla naar de KRO. De overstap betekent haar doorbraak. Met name het KRO-programma Maan bij nacht geeft haar bekendheid. In dit programma ontvangt ze muzikanten en zangers, die live optreden met een lievelingsnummer.

Eind jaren '90 gaat Manuëla weer terug naar RTL. Samen met Jan de Hoop presenteert ze in oktober en september 1998 het actualiteitenprogramma RTL live vanuit Grand Café Le Baron in Almere. Het tot nu toe succesvolste programma waaraan ze meewerkt is De vrienden van Amstel. In dit muziekprogramma worden Nederlandse popgroepen ten tonele gevoerd. Vaak zingt Manuëla zelf ook mee.

In 2004 doet Manuëla mee als deelneemster aan het Nationaal Songfestival. Geflankeerd door haar Camp Girls brengt ze in de laatste voorronde het nummer "In het licht van jouw ogen" ten gehore. Het door haar vertolkte liedje wordt helaas door de jury niet aangewezen om Nederland te vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival.

Omstreeks april 2006 werkt Manuëla als freelance televisiepresentator. Als er geen concrete plannen zijn voor haar televisiecarrière stort ze zich op de muziek. Zo start ze met Girls Wanna Have Fun een twee maanden durende theatertour.

Vanaf december 2007 is Manuëla iederer werkdag te horen op de radio. Bij Arrow Classic Rock presenteert ze het programma Rock Temple.

Discografie

"The Strange Effect" met The Revellettes (1987).

"The only 1" met The Revellettes (1988).

"Sign of Love" met The Revellettes (1988).

Slapeloze nachten (2000).

"Slapeloze nachten" (2000).

De Vrienden van Amstel Live samen met de Vrienden van Amstel Live (2000).

"Wat ik zeg" (2001).

"Kom hier" (2001).

Ahoy 2001 met de Vrienden van Amstel Live (2001).

"In het licht van jouw ogen" (2004).

The first official GWHF bootleg DVD (2006).