Massimo Götz

Uit B&G Wiki
Massimo Götz

Massimo Götz is een progressief ontwerper, steeds op zoek naar de grenzen van zijn beroep als decor-, theaterontwerper en art director voor speelfilms. Bovendien is hij veelzijdig; hij is werkzaam bij drama, shows, popprogramma’s, talkshows en documentaires. Verder verzorgt hij decors en aankleding van theater en filmsets.

Na de middelbare school volgt Massimo een opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheid in de hoofdstad. Daarna is hij een tijdje leraar aan de grafische school. In 1959 solliciteert Massimo bij de NTS en wordt aangenomen als decorontwerper.

Massimo werkt vervolgens aan de decors voor een grote hoeveelheid televisieprogramma's. Zo is hij verantwoordelijk voor de aankleding van kinderseries, zoals Coco en de vliegende knorrepot en Pipo de clown. Massimo werkt met verschillende TV grootheden: samen met regisseur Jef de Groot werkt hij aan de Kijk die Rijk Show en met regisseur Bob Rooyens is hij medeverantwoordelijk voor onder andere Hoofdstuk III en Moef ga-ga.

In 1969/70 verlaat Massimo de NTS en maakt vervolgens de oversteek naar nationale en internationale filmproducties en theater. Directe aanleiding voor zijn vertrek bij de NOS is het aanbod van Jan Vrijman en oud-minister Cals om de art direction voor expofilm Japan te verzorgen. In 1970 verzorgt Massimo de art direction voor de film Trafic, een samenwerking tussen de Franse filmmaker Jacques Tati en de Nederlandse cineast Bert Haanstra.

Terug in Nederland volgt Massimo de NOS-regieopleiding op Santbergen. Vervolgens treedt hij in dienst bij de TROS. Voor de TROS regisseert hij verschillende producties. Zo regisseert hij de toneelstukken Hou jij nou van mij of ik van jou? en Niet bereikbaar, muziekprogramma's als Op volle toeren en quizzen als Triviant.

Wanneer regisseur Bob Rooyens zijn werkterrein verlegt naar Duitsland, gaat Massimo met hem mee. Samen met de artistieke Rooyens zorgt Massimo voor de vormgeving van de Duitse TV-producties.