Oh, wat een nacht

Uit B&G Wiki
Periode1979 - 2014
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreMuziekprogramma
Decennia1970-1979,
1980-1989,
1990-1999,
2000-2009,
2010-2019
Lengte56'00"
MediumRadioBeschrijving

Losse, vaak een tikkeltje alternatieve, popmuziek in de nachtelijke uren op Radio 1. Bij Veronica is het begin jaren tachtig de gewoonte dat nieuwe dj's proefdraaien in de nacht. Zo kan Veronica-baas Lex Harding de nieuwkomers nog een beetje 'bijschaven' alvorens ze op het grote publiek los te laten. Op die manier slagen Erik de Zwart, Jeroen van Inkel, Adam Curry en Floortje Dessing erin door te breken als presentator. Ook oude rotten in het vak als Alfred Lagarde presenteren Oh, wat een nacht.

In de jaren tachtig en negentig bevat het programma het onderdeel "De Stemband". Omroeppionier Kees Schilperoort presenteert dit populaire radiospelletje waarin luisteraars de stem van een bekend persoon moeten raden. Tussen Schilperoort en de presentator-van-dienst gaapt een enorme generatiekloof, maar dit lijkt de gezelligheid alleen maar te bevorderen. Oh, wat een nacht bestaat nog steeds en wordt nu iedere nacht uitgezonden op Radio Veronica.

Makers

Presentatie Floortje Dessing, Rob Stenders, Erik de Zwart, Jeroen van Inkel, Adam Curry, Alfred Lagarde, Wessel van Diepen, Edwin Evers, Gijs Staverman, Silvan Stoet, Vincent de Lijser

VOO.