Popstars

Uit B&G Wiki
Periode2008 - 2011
Beschikbaar in archiefNiet beschikbaar
Genreamusement, showprogramma
Decennia2000-2009 2010-2019
Lengte120'00
MediumTelevisie
TriviaTrivia

Jury 2010/2011 Podium

Beschrijving

Talentenjacht van SBS6 in de traditie van Idols waarin de strijd tussen de talenten gaat om een plek in een echte popgroep. Het programma is gebaseerd op een internationaal concept dat voor het eerst in Nieuw-Zeeland te zien is geweest. In 2004 verschijnt bij RTL4 een spin-off met de naam Popstars-the rivals. In de huidige versie mogen juryleden Henkjan Smits, Patricia Paay en Maurice Wijnen, beslissen welke kandidaten uit de audities naar de theaterronde mogen om daar vervolgens te proberen een plek in de liveshows te bemachtigen. Uiteindelijk blijven vijf deelnemers over in de finale waar dan bekend wordt gemaakt uit hoeveel leden de popgroep zal bestaan. In seizoen 1 gaat het om de popgroep RED!, in het tweede seizoen wordt pas in de finale bekend gemaakt waarnaar men überhaupt op zoek is.

Het programma kent onderdelen als de sing-off' waarin de minst populaire kandidaten het tegen elkaar opnemen voor lijfsbehoud, de mystery popstar waarbij bekende deelnemers met een masker op meedoen, en de rode knop. Hiermee keert het programma bewust of onbewust terug naar de populaire talentenjacht Rodeo uit de jaren 60 en 70. In dat programma staat de act op een draaischijf, waarbij een jurylid door een druk op de knop kan beslissen of de band mag blijven of richting de exit gaat. Bij Popstars betekent de druk op rode knop het einde van het optreden en een unaniem negatief oordeel van de jury, met een cijfer vier als gevolg.

Finalisten

Finalisten van Popstars per seizoen in volgorde van eliminatie:

Seizoen 1: Ruben Thurnim, Nathalie Mensinga, Naomi Reingoud, Rebecca Schouw, Floor Krijnen, Sidney McWood, Norman Ramazan, Deon Leon (winnaar), Steffie Zoontjes (winnaar), Brandi Russel (winnaar)

Seizoen 2: Michelle Komproe, Jeffrey Sabeel, Davy Oonincx, Xander Venema, Emmily Lasut, Mandy Gruijters, Robin Zijlstra, Charlotte ten Brink, Bart Boonstra, Dewi Pelcher, Joshua Newton, Kristel Roulaux, Kim Stolker, Wesley Klein (winnaar)

Seizoen 3: Valerie, Samantha, Ephraim, Rene, Soren, Angela, Bertha, Rody, Sam, Carlijn, Darien, Sharon Kips, Simone Nijssen, Dean Saunders (winnaar)

Makers

Regie Martijn Nieman, Marnix Kaart

Jury Henkjan Smits, Patricia Paay, Maurice Wijnen

Presentatie Gerard Joling, Nance Coolen, Tooske Ragas

Achtergrondinformatie

Het programma Popstars wordt in 2009 genomineerd voor de Beeld en Geluid Awards in de categorie Showprogramma.