Scala

Uit B&G Wiki
Periode1968-1970
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreActualiteiten
Decennia1960-1969, 1970-1979
Mediumtelevisie

Scalatitel.jpg Scala2.jpg

Beschrijving

Actualiteitenprogramma van de NTS waarin andere actualiteitenprogramma's zijn samengebracht. De bundeling van programma's bestaat uit NTS Sport, Panoramiek, Van gewest tot gewest, Signalering, Openbaar kunstbezit. Voor, tussen en na de verschillende onderdelen kent het programma terugkerende rubrieken die per dag verschillen: wegeninformatie, agrarisch nieuws, een bespreking van de weekbladen, lucht- en ruimtevaart en een filmrubiek (verzorgd door Charles Boost en Lou Dirksen). Het programma ontstaat door onvrede bij de NTS over de grote spreiding van actualiteitenprogramma's. Volgens eindredacteur Henk Teeuw wil het programma met zijn zelf gemaakte stukjes zich vooral richten op de rand-actualiteit en de echte nieuws en actualiteiten overlaten aan de daarvoor bestemde programma's.

Het programma wordt op verschillende dagen, op verschillende kanalen en verschillende tijden uitgezonden. Op maandagen tussen 19.00 uur en 19.30 uur op Nederland 2. Op dinsdagen tussen 19.30 uur en 20.00 uur op Nederland 2. Woensdagen op Nederland 1 tussen 19.00 uur en 20.00 uur. Op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen op Nederland 2, tussen 19.00 uur en 19.30 uur. Op zondag wordt het programma niet uitgezonden.

Makers

Presentatie Joop van Zijl, Henk Terlingen, Thoma Adelaar, Ageeth Scherphuis, Netty Rosenfeld

Verslaggever Lily van den Bergh

Eindredacteur Henk Teeuw, Harry Hagedoorn

Redacteur Joop van Zijl, Ageeth Scherphuis, Huub Spall, Kees Sorgdrager, Henk Terlingen, Joop van Os van den Abeelen (parlementair)

Bureau assistent Nini Kamps

Producent Hedda van Gennep

Productieleider Annelies Smit

Productie assistent Heleen de Haan

Regisseur Guus van Waveren, Louis Wage, Nico Timmerman

Componist Tonny Eyk

NTS