Tineke

Uit B&G Wiki
Periode1982-1990
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrepraatprogramma
Decennia1980-1989
Lengte40'00"
Mediumtelevisie
GalleryGallery

Tineke.jpg Tineke2.jpg


Beschrijving

Praatprogramma van Tineke de Nooij. Als vrouwelijk boegbeeld van Veronica heeft De Nooij begin jaren tachtig succes met haar licht informatieve magazine Tineke. Ze straalt één en al gezelligheid uit en heeft een vrolijke, licht naïeve vorm van presenteren en interviewen.

Het middagmagazine is een nieuw fenomeen op de Nederlandse televisie. Middagtelevisie is zelfs zo nieuw, dat in de beginperiode van het programma zowel voor als na het programma een testbeeld in beeld komt. Meer middagtelevisie volgt echter snel. De formule van het middagprogramma slaat namelijk aan en andere omroepen volgen een seizoen later met soortgelijke programma's.

In het tweede seizoen introduceert Tineke het onderdeel "De brutale Kaktus show" met Peter Jan Rens. Het onderdeel is zo populair dat het uitgroeit tot een zelfstandig programma. Vanaf 1986 verhuist Tineke naar de avonduren. In 1990 stapt Tineke met het programma over naar RTL Véronique.

Makers

Presentatie Tineke de Nooij

Redactie Marga Smits, Hans Herbschleb, Jan-Cees ter Brugge, Elsemieke Havenga (toen als Elsemieke Hillen), Astrid Serkei

Productie Paul Vasseur

Regie-Assistentie Ilse Pollen

Regie Paul Boots, Jos Budie

Eindredactie Tineke de Nooij

VOO

RTL Veronique.


Decor Nick de Weerd (1982)