Will Bakker

Uit B&G Wiki
Will Bakker

NaamWill Bakker
GeborenDordrecht, 7 mei 1944
Functies grafisch ontwerper, fotograaf
Bekend vanLeaders van Het Klokhuis en Studio Sport; stationcalls van Nederland 3 en de NPS
Periode actief1967 - heden
Werkt samen metArie Teunissen, Dirk-Jan de Bree, Gabriëlle Otten, Bert Verhoeff, Rino Janssen
Externe infoYouTube kanaal van Will Bakker
Foto- en ontwerpsite van Will Bakker

Will Bakker in de media
Oeuvre Will Bakker

Will Bakker volgt, net als Hans van der Jagt de Academie voor beeldende kunsten in Rotterdam. Daarna komt hij te werken bij de NTS grafische afdeling. In 1974 is hij een van de NOS ontwerpers wiens werk in het Stedelijk Museum tentoon wordt gesteld onder de titel Beeldje voor beeldje (4 oktober 1974 - 10 november 1974).

Will Bakker maakt onder andere de leaders voor het NOS Journaal (in gebruik van 1969 tot 1986), Studio Sport, en Het Klokhuis. In 1988 ontwerpt hij het logo en de stationcalls voor Nederland 3. Deze vormgeving wordt een jaar later in Detroit met goud bekroond door de Broadcast Designers Association. In 1990 is Will Bakker jurylid voor de Promax/BDA-awards in San Francisco. In 1994 logo en huisstijl voor de NPS, leaders en print. Programmaleaders voor Teleac, RVU en NPS.

Naast zijn ontwerpen op televisie heeft hij de titelsequentie en poster voor speelfilm "De Mannetjesmaker" (Hans Hylkema) ontworpen en maakt hij tussen 1973 en 1988 met grote regelmaat de voorplaten van de VPRO-gids. Van 1990 tot 2000 is hij docent audiovisuele vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem.

Will Bakker is tot op heden actief als ontwerper en fotograaf.