24-uurs kinderen

Uit B&G Wiki
Periode1999
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredocumentaire
Decennia1990-1999
Mediumtelevisie

24-uurs kinderen titel.jpg 24-uurs kinderen.jpg

Beschrijving

Tweedelige documentaire over 24-uurs kinderopvang in Nederland. Als gevolg van de toename van het aantal werkende ouders en de flexibilisering van hun werktijden, bestaat er steeds meer behoefte aan 24-uurs kinderopvang.

In deel een zien we hoe deze opvang in Kindercentrum Dientje wordt geboden. De medewerkers en kinderen worden gevolgd tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Tevens worden kinderen, medewerkers en ouders gevolgd tijdens de viering van het vijfjarig bestaan van Dientje en bekijken de groepsleiders een videofilm over een 24-uurs kinderopvangcentrum op het fabrieksterrein van Toyota (VS).

In deel twee staan twee werkende moeders en hun kinderen centraal. Om hun werk met de opvoeding te kunnen combineren, brengen zij hun kinderen regelmatig naar Kindercentrum Dientje in Den Haag. Sharmila Ramsoebhag, tramcontroleuse, en Claudia van der Broek, politieagente, werken beiden onregelmatige diensten. De moeders worden oa gevolgd tijdens hun bezigheden thuis en op het werk en bij het wegbrengen van de kinderen naar Dientje. Tevens worden de kinderen op de crèche gevolgd en heeft Ramsoebhag een gesprek met het hoofd van Dientje, Susanne Rossmann, als deze heeft opgemerkt dat de onregelmatige werktijden een negatief effect op de kinderen hebben.

Deze documentaires zijn uitgezonden als afleveringen van Dokument (NCRV).

Makers

Camera Hans de Ruiter

Regisseur Nousjka Thomas

Muziek Leo Anemaet