Aat Veldhoen

Uit B&G Wiki
Periode2002
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte53'35"
MediumTelevisie
Externe infoAat Veldhoen


Beschrijving

In deze documentaire staat de Nederlandse kunstenaar Aat Veldhoen centraal. Programmamaker Ruud van Gessel zoekt Veldhoen op in zijn huis, tevens atelier. Afwisselend ziet de kijker de verschillende werken van Veldhoen, korte interviews met kunsthistorici en musea-directeuren en gesprekken met de kunstenaar zelf.

Zo wordt er een beeld gecreëerd van een wat ondergewaardeerde kunstenaar. Veldhoen, zo zegt hij zelf, heeft het moeilijk gehad om van zijn goedkope imago af te komen, ook wordt hij veelal gestigmatiseerd als erotisch kunstenaar.

Veldhoen vindt dat kunst voor de gehele samenleving toegankelijk zou moeten zijn. “Kunst is iets van de mensen en het is de bedoeling om met kunst te communiceren en ideeën aan te dragen”. Veel van zijn werk gaat ook over de gewone mens en alledaagse situaties.

Veldhoen vertelt openhartig over persoonlijke zaken, bijvoorbeeld over hoe zijn vader, ook een schilder, er vandoor ging met zijn model en het gezin in de steek liet. Over de schoonheid van vrouwen, over zijn angst voor de onzekerheden in het leven en de zekerheid van de dood.

Makers

Samenstelling en regie Ruud van Gessel

Camera Gert-Jan Straalman

Geluid Michel Edelenbos

Video-editing Robin Sas

Producent Hans Dekker

Gedelegeerd producent Mie Dries

Redactie Henk Roozeboom

Redactie internet Anne Mreije

Productieleiding Brigitte Zalm

Producer Mark Doodeman

Grafische vormgeving Ultimate

Eindredactie NPS Cees van Ede

Producer NPS Marian van der Willigen

TéVé Holland

NPS