Daan Schuurmans

Uit B&G Wiki
Daan Schuurmans bij de Beeld en Geluid Awards 2010

NaamDaniël Adrianus Augustinus Schuurmans
GeborenRotterdam, 24 januari 1972
FunctiesActeur
Bekend vanRozengeur & wodka lime, Westenwind, Costa!, Bernhard, schavuit van Oranje
Periode actief1996-heden
Werkt samen metJennifer Hoffman, Isa Hoes
TriviaTrivia

Daan Schuurmans in de media
Oeuvre van Daan Schuurmans

Als Daan Schuurmans de havo heeft afgerond gaat hij de toneelopleiding in Maastricht volgen. Na drie jaar in het Zuiden toneellessen te hebben gevolgd rondt hij de opleiding uiteindelijk in Amsterdam af.

Voordat hij voor het eerst op televisie verschijnt speelt hij in verschillende theaterproducties. Zijn eerste televisieoptreden is in Oppassen!!! en na deze rol volgen er meer. Zo speelt hij in Westenwind één van de 'leading characters' en ook in Rozengeur & wodka lime, Keyzer & De Boer advocaten en Costa! heeft hij grote rollen. In 2001 maakt Daan zijn filmdebuut in de speelfilm die naar aanleiding van de soap Costa! wordt gemaakt, Costa! (speelfilm). Er zullen nog velen volgen zoals Volle maan, Pipo en de p-p-parelridder, Terug naar de kust en Briefgeheim (speelfilm).

In 2009 speelt hij Flip van Duyn in de serie Annie M.G., een productie die een beeld geeft van het leven van Annie M.G. Schmidt. Een jaar later speelt de jonge prins Bernhard in Bernhard, schavuit van Oranje. Zijn acteerwerk in deze series wordt zeer gewaardeerd. In 2011 ontvangt hij een Beeld en Geluid Award voor zijn vertolking van Flip en Bernhard.

Naast zijn werkzaamheden voor films en televisieseries is Daan regelmatig in een theatervoorstelling te zien.

Prijzen en onderscheidingen

Beeld en Geluid Award in de categorie 'Beste acteur' (2010)