Henk Westrus

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamHenk Westrus
GeborenHaarlem, 26 mei 1937
GestorvenHilversum, 27 februari 2013
Functiesmusicus, componist
Bekend vanKinderen voor kinderen
Periode actiefjaren zestig - 2012
Werkt samen metLou Bandy, Jack Gadellaa

Henk Westrus in de media
Oeuvre van Henk Westrus

Henk Westrus is een omroepmusicus die muzikaal aan de wieg heeft gestaan van Kinderen voor kinderen. Westrus is actief geweest als pianist, arrangeur, orkestleider en componist.

Op jonge leeftijd weet Henk Westrus al dat hij muziek wil maken. Zijn muzieklessen betaalt hij door bij te klussen bij Lou Bandy. Met een trio speelt hij vervolgens dansmuziek en klassiek in Scandinavische hotels. Ondertussen blijft hij zich ontwikkelen, want hij wil zich in zoveel mogelijk genres bekwamen.


Werk voor radio en televisie

In de jaren zestig keert Westrus terug in Nederland en gaat hij werken voor de VARA. Hij componeert muziek voor In de Rooie Haan en Haagse bluf en begeleidt Jasperina de Jong, Toon Hermans en Max Tailleur. Later draagt hij muzikaal bij aan programma’s van Sonja Barend, Rudi Carrell en Willem Ruis. Bekendheid verwerft hij echter pas vanaf 1980 met Kinderen voor kinderen waarvoor hij diverse liedjes schrijft, waaronder de begintune. Voor deze muziek, uitgebracht op grammofoonplaat, krijgt hij een Edison. Verder componeert Westrus de begintune van onder meer Vijf tegen vijf, Sonja’s goed nieuws show, Kieskeurig en Achter het nieuws.

Prijzen