Ik ook van jou

Uit B&G Wiki
Periode2001
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreSpeelfilm
Decennia2000-2009
Lengte92'00
MediumFilm

Ik ook van jou (2001) titel.jpg Ik ook van jou (2001).jpg

Beschrijving

Deze Nederlandse speelfilm van Ruud van Hemert is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ronald Giphart, over Erics stormachtige relatie met de extravagante Reza.

De twee studentenvrienden Eric en Fraser ontmoeten op een camping in Frankrijk de Oegandees-Nederlandse geneeskundestudente Silke en de Franse Nadine. Eric vertelt Silke het verhaal van zijn eerste grote liefde Reza, die hem van een rechtenstudentje verandert in een schrijver. Reza wijdt hem in in de liefde en neemt hem mee op de wildste avonturen. Eric hing zijn studie aan de wilgen en wijdt zich totaal aan Reza, die er voor zorgt dat Erics eerste verhaal wordt gepubliceerd. Maar Reza blijkt ook labiel en zeer jaloers te zijn. Ze is ontevreden met haar borsten en verwondt zichzelf. Reza's woede-aanvallen en zelfhaat nemen toe en tijdens een weekendje Parijs dreigt ze uit het raam te springen. Nadat Reza bekent vreemd te zijn gegaan, beëindigt Eric de relatie. Na een zelfmoordpoging werd Reza tijdelijk opgenomen. Eric schrijft uiteindelijk de herinneringen aan haar van zich af in een roman die na zijn vakantie in Frankrijk gepubliceerd wordt. Reza heeft inmiddels zelfmoord gepleegd. Silke zoekt Eric op in Nederland.

Makers

Uitvoerend producent Mardou Jacobs, Frank Thies, Gerard Timmer

Producent Frank Bak, Laurens Drillich, René Huybrechtse

Regie Ruud van Hemert

Scenario Ruud van Hemert, Willeke Frima

Camera Tom Erisman

BNN, Cine CV, Nederlands Fonds voor de Film, CoBO Fonds, Rotterdams Fonds voor de Film en Audiovisuele Media, Theorema Film Productie BV

Cast

Eric - Antonie Kamerling

Reza - Angela Schijf

Fraser - Beau van Erven Dorens

Silke - Florence Kasumba

Nadine - Dorothee Capelluto

Vader Eric - Leo Hogenboom

Liesbeth, eerder vriendinnetje Eric - Anniek Pheifer

Moeder Eric - Guusje Westermann

Tom - Arjen ten Broecke

Claire - Cynthia de Graff

Moeder Reza - Antoinette Jelgersma

Vader Reza - Titus Muizelaar

Patricia - Marieke de Kruijf

Rocco - Domenico la Ferrara

Zichzelf - Ronald Giphart