Marga van Arnhem

Uit B&G Wiki
Marga van Arnhem

NaamMarga van Arnhem
GeborenMaarssen, 31 oktober 1940
GestorvenSoest, 22 april 1997
Functies omroeper, presentator, verslaggever, nieuwspresentator
Bekend vanAVRO Magazine, Hier en Nu, Met het oog op morgen, Studio Sport
Periode actief1961-1997
Werkt samen metRoel Balten, Cees van Drongelen, Paul Haenen, Henk van Hoorn, Koos Postema
Media
Audio fragmentenAudio.png

Marga van Arnhem in de media
Oeuvre van Marga van Arnhem


Na de hbs in Rotterdam komt Marga van Arnhem in 1961 via het jongerenprogramma Minjon als radio-omroepster bij de AVRO in dienst als opvolgster van Jan Boots.

Tot 1968 is ze naast omroepster ook presentatrice op de radio van onder andere militaire programma’s, zoals het verzoekplatenprogramma Op de plaat rust en jazz. Daarin werkt ze veel samen met Roel Balten. Vanaf 1966 is Van Arnhem redacteur en verslaggeefster voor nieuws en actualiteiten. In eerste instantie voor AVRO's Radiojournaal, daarna onder andere voor het NOS Journaal (1968-1973) en op de radio de actualiteiten rubriek Hier en Nu en Met het oog op morgen. Vanaf 1970 werkt zij als freelancer. Eind jaren zeventig presenteert ze Studio Sport. Dit vindt ze fijn om te doen, aangezien ze al op jonge leeftijd eigenlijk naar sportacademie wil gaan.

In de gezamelijke uitzendingen van de omroepen over de Golfoorog in 1991 en de wateroverlast in het Nederlandse rivierengebied in 1995 is van Arnhem te horen. Op 5 oktober 1992 doet ze samen met Govert van Brakel de verslaglegging van de Bijlmerramp met de neergestorte Boeing op het Amsterdamse woonwijk.

Naast actualiteiten presenteert Marga van Arnhem diverse sportprogramma’s, waaronder vanaf eind jaren zeventig Studio Sport.