RTL Telekids

Uit B&G Wiki

In 2010 wordt het gelijknamige programma van Carlo Boszhard en Irene Moors uitgebouwd tot de televisiezender RTL Telekids. Overdag wordt er uitgezonden op de zender van RTL8 en 24 uur per dag op de digitale versie. RTL Telekids is de opvolger van Yorkiddin'.


Programma's

De zender zend veel tekenfilms uit en herhalingen van recentere jeugdseries. Ook wordt er wel eens een serie speciaal voor RTL Telekids geproduceerd.


Gezicht

Het vaste gezicht van de zender is het personage KEET!. Eerst werd gestalte gegeven door Yvonne Coldeweijer (2010-2013) en later Janouk Kelderman (2013-heden).


Open zender en betaalvariant

Op de zender van RTL8 wordt 's ochtends en 's middags een selectie van programma's van RTL Telekids uitgezonden. Via digitale televisie is RTL Telekids 24 uur per dag te ontvangen maar moet de consument wel extra betalen om deze te kunnen ontvangen.


Bassie en Adriaan

Populair op de zender zijn de herhalingen van Bassie en Adriaan. Tot teleurstelling van kijkers stopte de zender met de uitzendingen. Hoewel het niet lang duurde voordat de serie over de bekende clown en acrobaat weer te zien was op de digitale zender heeft RTL tot op heden geen plannen om de serie weer uit te zenden op één van de open zenders (RTL4, 5, 7 en 8) welke een groter bereik hebben. Op de digitale zender zijn 's nachts herhalingen te zien.