Carlo Boszhard

Uit B&G Wiki
Carlo Boszhard en Irene Moors in 2011

NaamCarlo Boszhard
GeborenAmsterdam, 26 juni 1969
Functies presentator, acteur
Bekend vanTelekids, Ja, ik wil een miljonair, Life & Cooking, Cash & Carlo, De Carlo en Irene show, De TV kantine, De doordraaishow
Periode actief1988-heden
Werkt samen metIrene Moors
TriviaTrivia
GalleryGallery

Carlo Boszhard in de media
Oeuvre Carlo Boszhard

Carlo Boszhard is een uitbundige televisiepresentator én acteur die houdt van provoceren. Hij gebruikt het medium televisie om iets los te maken bij de kijkers. Boszhard is humoristisch, alert, spontaan, oorspronkelijk, brutaal, gaat soms iets te ver in zijn uitbundige optreden. Hij vormt samen met Irene Moors een complementair duo. Carlo is naast presentator vooral entertainer, ondanks een eigen stijl, in de traditie van Willem Ruis en in mindere mate Paul de Leeuw. Hij is in een diversiteit aan programma’s actief, van kinderprogramma tot grote spelshow. Hij is ook te zien als acteur in musicals.


Achtergrond en debuut bij de AVRO

Al van jongs af aan is Carlo Boszhard met acteren en theater bezig. Hij staat op zijn dertiende al in theater “De Engelenbak” in Amsterdam. Hij volgt Kort Middelbaar Beroeps Onderwijs (KMBO) en Mavo. Vervolgens gaat Carlo Boszhard werken in de verpleging van demente bejaarden.

Hij belandt in 1988 na een screentest als negentienjarige op het televisiescherm. Boszhard leest in een blad een advertentie voor het tv-programma Pauze-TV van de AVRO. Hij presenteert met anderen, onder meer Jessica Broekhuis, Barbera van Beukering en Caroline Duijndam gedurende bijna anderhalf seizoen dit gevarieerd jongerenprogramma vol trends en muziek.

Mies Bouwman ontdekt hem, wanneer ze van de AVRO een band met daarop aankomende presentatoren bekijkt. Vervolgens presenteert Carlo de kwis Bij wijze van spreken. Twee koppels moeten aan de hand van animatiefilmpjes zoveel mogelijk Nederlandse spreekwoorden en gezegden raden.


RTL

Na twee seizoenen maakt Carlo in 1991 de overstap naar de commerciële omroep. Zijn eerste programma bij RTL is De gek van de week show. Het wordt een fiasco, omdat het format niet deugt. Vervolgens is hij te zien in Hitbingo, een duopresentatie met Irene Moors en RTL Club, samen met Manon Thomas.

Landelijke bekendheid krijgt hij echter door de presentatie van het kinderprogramma Telekids. Elke zaterdagochtend presenteert hij het programma live, samen met collega Irene Moors, vijf uur lang. In het item Pittige Tijden, een persflage op GTST, speelt het tweetal de rollen van de gehele cast. In 1996 worden Carlo en Irene Moors vereeuwigd als wassenbeeld bij Madame Tussaud in Amsterdam. Vanwege het moederschap van Irene komt er in 1999 na tien jaar een (voorlopig) einde aan hun samenwerking.

Boszhard met Moors in Telekids
Boszhard presenteerde in 2000 de GTST kwis


Niet alleen presentator

Carlo Boszhard legt zich naast presentatie toe op het schrijven, bijvoorbeeld het script voor de griezelfilm Telekids: Het monster van Toth. In 2000 presenteert hij ook de omstreden serie Ja, ik wil een miljonair. Het mislukte miljonairshuwelijk tussen Stefan en Coby is wekenlang een nieuwsfeit. Vervolgens wordt Carlo weer herenigd met ‘partner’ Irene Moors als presentator van Life & Cooking. Dit programma is een succes en wordt al meer dan 8 seizoenen uitgezonden. In dit programma is een persiflage De Wereld draait door als De wereld slaat door spraakmakend.

Boszhard heeft een grote productiviteit. Hij leent zijn stem voor tekenfilms, doet de presentatie van Sterrengeheimen en de dating-show Liefde op het eerste gezicht en maakt vanaf 1998 maar liefst 52 afleveringen van de talkshow Monte Carlo. Vanaf 30 december 2002 is hij te zien in Cash & Carlo. Dit programma is een remake van de eerder door RTL uitgezonden quiz Prijzenslag met presentator Hans Kazàn. Opmerkelijk in dit programma is de stijl van presenteren, die veel gelijkenis vertoont met quiz- en showmaster Willem Ruis.

Boszhard in het decor van Sterrengeheimen

Vanaf oktober 2003 presenteert het duo Carlo Boszhard en Irene Moors op RTL4 de Carlo en Irene Show. Hiermee probeert RTL het oude vertrouwde zaterdagavond gevoel met een publieksshow (inclusief showtrap en ballet) terug te laten keren. De formule werkt echter niet en het programma verdwijnt van het scherm. Na vier seizoenen stopt ook Cash & Carlo na tegenvallende kijkcijfers.

Boszhard is vervolgens in een aantal grote spelshows te zien. In januari 2005 presenteert Boszhard met vijf kandidaten de nieuwe Dayzers spelshow Win ‘t & in ‘t. Ook in januari 2005 presenteert Boszhard samen met Chantal Janzen de vernieuwde Staatsloterij live.

In maart 2005 sluit Boszhard een tv-contract met RTL en beëindigt zijn exclusieve verbintenis met Endemol. Boszhard is een van de bepalende gezichten van RTL. Naast het succes van Life and Cooking en de Staatsloterijshow, maakt hij in 2007 met Irene Moors Jong geleerd en in 2008 samen met Nicolette van Dam het programma Ik wed dat ik het kan!.


Boszhard in musicals'

Naast zijn vele televisiewerk staat Carlo Boszhard in 2001 op de planken in de rol van dj Monty in de musical Saturday Night Fever. Het bevalt hem goed, want in 2006 volgt Beauty and the Beast (in de rol van Lumiere) en in 2008 de musical Les Miserables met de rol van Monsieur Thénardier. Voor Beauty and the beast ontvangt Boszhard een nominatie voor de John Kraaijkamp Musical award.