Reisgids

Uit B&G Wiki
Versie door MRbazzeman (overleg | bijdragen) op 9 jun 2016 om 10:17
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode1992-1995, 2000
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreInfotainment
Decennia1990-1999,
2000-2009
Lengte29'
Mediumtelevisie

Reisgids leader.png

Beschrijving

Het tweewekelijkse programma Reisgids behandelt in elke aflevering een themavakantie en een ontdekkingsreis. Menno Bentveld gaat op onderzoek uit in de betreffende landen en vraagt inwoners en toeristen om informatie. Vervolgens geeft Anita Witzier nog aanvullende en praktische informatie. Deze programmaonderdelen worden gescheiden door het spel De koffer van… waarbij de camera in de koffer van een bekende reiziger duikt. Aan de hand van de inhoud en een kritische beschrijving kan de kijker raden van wie de koffer is en zo een prijs winnen.

In de periode 1995-1996 verschijnen er varianten van het programma onder de titel Veronica reisgids expedition en Veronica reisgids costa. Na een afwezigheid van 4 jaar keert het programma terug op Veronica. Ditmaal zijn de globetrotters Renate van der Zalm en Floortje Dessing, terwijl Matthias Scholten in Nederland achterblijft om hier opzoek te gaan naar de leukste plekjes.

Makers

Productie Erika Bouwman, Gerard Timmer

Presentatie Menno Bentveld, Anita Witzier, Floortje Dessing (2000), Renate van der Zalm (2000), Matthias Scholten (2000)

Camera Roel Deen, Tim Nijzink

Geluid Gert Jan Mes, Roel Woldman

Montage Michael Horvers, Rob Muller

Redactie Menno Bentveld, Maarten van Dijk, Jan Lokhoff, Anita Witzier

Eindredactie en regie Jan-Pieter Stafleu

Decor en kaarten Lies Robbertsen

VOO

Veronica (HMG)

Achtergrondinformatie

Beide presentatoren nemen kort na het maken van Reisgids afscheid van Veronica. Menno Bentveld gaat in 1995 werken bij de VARA en Anita Witzier stapt in 1996 over naar de KRO.

In 1996 produceert Veronica het soortgelijke reisprogramma Veronica reisgids Costa.