't spant erom

Uit B&G Wiki
Periode1979 - 1981
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreSpelprogramma
Decennia1970-1979,
1980-1989
MediumTelevisie

T Spant erom titel.jpg T Spant erom.jpg

Beschrijving

Serie spelletjesprogramma's voor de jeugd waarin de hoogste klassen van lagere scholen tegen elkaar uitkomen in diverse behendigheidsspelletjes en een vragenspel.

Leerlingen uit de hoogste klassen van de basisschool nemen het tegen elkaar op in dit spelprogramma, een tegenhanger van Ren je rot en Klassewerk. Het gaat niet alleen om kennis, maar ook om behendigheid bij de spellen die gespeeld worden. Populair onderdeel is het tekenspel, waarbij een getekend woord geraden moet worden. De tekening wordt door trucage over het beeld getoond. Voor ieder spelonderdeel is een geldbedrag voor de school te winnen. Dit alles speelt zich af in 't Spant in Bussum, dat meteen de titel verklaart.

Spelleider en presentator is acteur Piet Römer. Hij is vooral bekend als acteur in series als Stiefbeen en zoon, 't Schaep met de 5 pooten en Baantjer. Voor elk van deze series ontvangt Römer de Televizierring. Ook is hij jarenlang de Hoofdpiet van Sinterklaas. Flory Anstadt tekent voor de regie. Zij bedenkt ook het succesvolle Kinderen voor kinderen.

Makers

Presentator Piet Römer (1979-1981), Willem Nijholt (1980)

Regisseur Flory Anstadt

Productie Anneke Bos (1980), Regina Smulders (1981)

VARA